FLOTTE RESULTATER I 2016

Med under 30 dage til landevejs-VM er 2016 sæsonen ved at gå på hæld. Mange AimHigh-udøvere har markeret sig stærkt i 2016-sæsonen og det kan blive til endnu et par medaljer inden lyset slukkes for 2016. Vi giver et kort tilbageblik på sæsonen til nu og kommer med et bud på de sidste medaljer.

Jakob Fuglsang leverede et karrierens største resultater med sin OL-sølmedalje. Efter et flot kørt løb, både taktisk og fysisk, kom medaljen i hus efter en svær afslutning mod spurtstærke Greg van Avermaet. Vi kan også forvente at se Jakob til VM i Doha senere på året, men det bliver en svær opgave at matche resultatet fra Rio på den flade ørkenrute.

Annika Langvad har haft sit livs sæson. En 3. sejr i verdens største mtb-etapeløb Cape Epic,

sølvmedalje til EM, 2 World Cup sejre og en samlet 2. plads, guld til VM og solidt plantet som verdensranglistens nr. 1 gennem sæsonen. OL blev ikke helt som Annika havde håbet med en 11.plads. Annikas tidlige resultater i sæsonen var til dels nødvendige for at holde en plads kvalificeret til OL-løbet. Resultatet i Rio ændrer dog ikke på at Annika har sat sig som én af mtb-disciplinens sværvægtere. Mon ikke vi ser Annika i Tokyo med ekstra motivation og masser af erfaring rigere?

Cecilie Uttrup Ludwig viste sit talent med en sølvmedalje på juniorernes enkeltstart i 2012. Transitionen fra juniorklassen har ikke været nem, men i 2016 har Cecilie virkelig hævet sit niveau og markeret sig på den internationale scene med flere internationale sejre. Samtidig blev det til Cecilie's første nationale elite mesterskab da hun vandt enkeltstarten til DM. Til EM viste Cecilie at hun i år er trådt ind i verdenseliten med en samlet 9. plads hvilket gav sølv i U23-klassen. VM kan stadig blive til et godt resultat for den unge BMS-rytter selvom hendes rolle primært er som hjælperytter. Den flade bane i Doha ligger ikke til Cecilie's forcer, men vi tror alligevel på et godt resultat.

Kasper Asgreen er endnu et stort tempotalent der vandt sin første elitesejr i weekendens løb i Hobro. Til DM kørte Kapser en sølvmedalje i hus ved elitens løb og er blevet udtaget VM i enkeltstart for U23. Her skal han blandt andet konkurrere mod landsholdskollegaen Søren Kragh Andersen. Ruten ligger godt til Kasper og kan han enes med varmeforholdene kan det blive rigtig tæt på en skamleplads.

De færreste er i tvivl om Simon Andreassens talent. Den tredobbelte junior-verdensmester har i år kørt sin første sæson i U23/Elite. Det er blevet til et dansk mesterskab i både cykelcross og MTB, men endnu vigtigere for den unge dansker har han med to 2. pladser i U23-World Cup'en vist at han har niveauet til at sidde med i verdenseliten. Ganske som for Annika Langvad havde en stærk første del af sæsonen med fokus på OL-kvalifikation sat sig i benene hvilket kostede i Rio. Dette på trods sluttede Simon sin sæson på fornem vis med en 2. plads i World Cup-finalen.

Andreas Lorentz Kron har med en håndfuld hjemlige sejre vist at han er blandt landets bedste juniorer. Men det er ikke blot på hjemlige breddegrader at den unge mand har vist sine evner. En 6. plads i U19 Kuurne-Bruxelles-Kuurne og en 4. plads i U19 Paris-Roubaix blev kulminationen på et særdeles stærkt forår. Til det klassiske Fredsløb i Tjekkiet styrtede Andreas voldsomt og pådrog sig slemme skader i ansigtet. Det lagde dog ingen dæmper på den unge Puthon Pro-rytter der markede sin tilbagekomst med en samlet sejr i GP Patton, et af U19-rytternes største etapeløb. Ruten i Doha favoriserer ikke unge Kron, men han har en særlig evne til at læse cykelløbene og vi bliver skuffet hvis ikke han er blandt de udtagede ryttere på mandag. Overraskede bliver vi heller ikke hvis han slutter i top 10.

Sebastian Fini Carstensen er tidligere dobbelt dansk MTB-mester. Ved årets DM frarøvede en punktering ham muligheden for at kæmpe mod vennen Simon Andreasen om titlen. Alligevel blev det til en overbevisende 2. plads. Sebastian har langsomt arbejdet sig frem som en U23-rytter der kan køre med om pladserne i top 5. Det viste han ved World Cup-løbene i Cairns og La Bresse med en henholdsvis 4. og 5. plads. Derudover er det blevet til en sejr i den tyske Bundesliga og i det hele taget en sæson hvor niveauet har været støt stigende.

AimHigh holder reception sidst i Oktober hvor du vil have mulighed for at møde flere af rytterne. Det foregår fredag d. 28 Oktober på Traverbanevej nr. 10, 2920 Charlottenlund. Vi starter kl. 16!

Featured Posts