USAimHigh - ADAM ENGELL MESTER IGEN!

North Carolina, USA er hjemsted for en lille gruppe dedikerede AimHigh-ryttere. Alle pånær én var den forgangne weekend i konkurrence. For danskfødte Adam Engell, Bret Busby og Will McDaniel galdt det intet mindre end det amerikanske mesterskab i mountainbike disciplinen marathon (XCM), mens David Parsons-Foresi kørte 3. afdeling af den amerikanske ”National Ultra Endurance Series”, en løbsserie på 100-mile mtb-løb fordelt udover sæsonen.

Adam Engell var forsvarende mester i M40-44 og det lykkedes ham at snuppe mesterskabstrøjen for 2. år i træk:

”Ramte en god dag igen og tog trøjen for endnu et år. Hårdt løb med over 30 grader celcius og fugtigt. Der blev gået til den. Angreb nr. 2 med 10 km tilbage og kørte fuld smadder ind. Formen var naturligvis takket være træningen understøttet angrebet men det holdt hårdt. Han eksploderede desværre ikke og jagtede istedet. Jeg endte med at vinde med 27 sekunder hvilket ikke er meget efter 4t25m. Bedste amatørtid igen og ville have fået mig i top 6 hvis jeg havde kørt med profferne. Ikke så skidt af en 43 årig.”

Adam Engell - mester for 2. år i træk

Adam Engell - mester for 2. år i træk.

Træningsmakkeren Bret sluttede i samme klasse på en 11. plads trods et friskt udlæg med kramper som følge på den sidste del af ruten. I M45-49 viste Will McDaniel imponerende form der bestemt havde været til en medalje på en heldigere dag. Et hårdt styrt udover styret, forårsaget af en gren i forhjulet samt en senere punktering satte Will betragtelig tilbage efter en komfortabel 2. plads midtvejs. Ved mål blev det alligevel til en flot 6. plads. Mon ikke vi ser Will tage revanche næste år?

De tre musketerer. Fra venstre Will, Bret og Adam.

”Criss-Cross four counties along a single loop, climb more than 11,000 feet, and go toe to toe with the top pros on this legendary ultra-endurance loop in Northeastern Ohio”. Sådan lyder løbsbeskrivelsen af 3. afdeling i den amerikanske ultra endurance løbsserie som udgør en række konkurrencer på de legendariske 100-miles. David Parsons-Foresi har allerede en lang række 100-mile løb på sit CV og bliver ved med at kravle op ad resultatlisterne. I weekenden blev det til en 7. plads i M30-39 og 15. plads overall på en rute der flere steder var præget af tungt mudder. Et resultat David var tilfreds med, men målet for sæsonen er at slutte i top 10 på den barske 100-mile distance. Senere på året deltager David i Leadville 100 hvor Annika Langvad sidste år satte ruterekord for kvinderne med en tid lige under 7 timer. Om Langvads erfaringer fra Leadville sidste år kan hjælpe David til at forbedre sin placering i Colorado’s højder følger vi selvfølgelig op på senere i sæsonen.

Intensiteten bliver ikke er ikke mindre fordi det er 100 miles. David forcerer her et par af de udfordrende passager.

Featured Posts