WORLD CUP MTB - DEL II


Søndag skinnede solen endnu fra en skyfri himmel i tyske Albstadt. Dagens menu bestod af U23 Men, Elite Women og Elite Men. Allerede til U23'ernes løb var dalen godt besøgt af tilskuere. Da elite-klasserne blev skudt igang mindede skoven mere om en festival end et mtb-løb.

I Specialized-lejren var arbejdshesten Jumanji tidligt klar til Simon Andreassens løb. Team-manager Kandice Venter var som altid den centrale figur der styrede tropperne. Med fuldt opladede walkies var teamet klar til kamp. Herfra er det rytternes tur til at præstere.

Niels Rasmussen er 4. dansker på et udenlandsk hold. Niels var ikke til start i australske Cairns og var derfor i 2. startboks, men en stabil resultatrækkefølge sørgede dog for en hæderlig startplacering. I denne omgang blev det dog ikke til UCI-point, men trods alt en respektabel 36. plads.

Arrangørerne har afholdt cykelløb på ruten i en lang årrække. Efter UCI kvitterede med World Cup status præparerede arrangørerne mange af sporerne med kalksten. Kombineret med det vand der naturligt løber gennem området er mange steder langt glattere med risiko for styrt end rytterne synes er sjovt. Anders Bregnhøj formåede at holde cyklen på højkant til en endelig 95. plads.

Simon Andreassen bragede afsted fra start. Længe lå Simon på en 6. plads og fandt de sidste kræfter mod løbets finale og kunne tilfreds læse sit navn ud for løbets 4. plads. En stærk præstation i Simons første U23 World Cup.

Nr. 4 var lige netop hvad Sebastian Fini blev i årets første U23 World Cup. Albstadt har aldrig været nådig mod Sebastian og taktikken var i år et konservativt udlæg med fokus på at bevare en god samlet placering. En 13. plads på dagen og en p.t. samlet 5. plads er sandelig godkendt.

Sebastian ser ud til at befinde sig godt på et af sportens store hold. I Albstadt var han på en hardtail, men har som én de få ryttere på holdet blevet tildelt Superiors nye full-suspension. Ser vi ham på den nye raket i La Bresse næste weekend?

Annika Langvad - vi kunne skrive herfra og til månen om den 32-årige cykelrytters kvaliteter. Efter en kometagtig karrierestart der sendte Annika på World Cup-podiet efter kun tre sæsoner i sporten kæmpede hun noget i 2012 og 2013. De sidste tre sæsoner har Annika i den grad taget arbejdshandskerne på og kæmpet sig tilbage. I 2014 var hun i top ved samtlige World Cup hun kørte på nær finalen (som blev til en 11. plads) samt et marathon VM. I 2015 blev det til flere World Cup podier, to VM-sølv og en World Cup sejr og allerede nu har 2016 været over alle forventninger. Vi kan ikke andet end glæde os over at se hvor meget hårdt arbejde betaler sig!

Efter en World Cup sejr er dagens arbejde langt fra forbi. Podie, interview til Redbull, pressekonference, dopingkontrol etc. Med lidt held kan Annika vende tilbage til pit'en lige inden herrerne starter deres løb.

Tilbage ved truck'en venter endnu et par timers arbejde med autograf-skrivning og fan-selfies. Aspirerende mountainbikere kommer som regel forrest i køen. Når herrerne er startet sænker der sig som regel en ro over området og Langvad kan da pust ud, reflektere over løbet og nyde øjeblikket.

To sejre, to 4. pladser og en 8. plads til Annikas team-kammerat Lea Davison. Stemningen var generelt god og med del lokale bryggeri Rothaus som sponsor på løbet sørgede rytterne også for at mekanikerne ikke bliver tørstige på vej mod næste World Cup i franske La Bresse næste weekend.

Featured Posts