WORLD CUP MTB ALBSTADT - EN FOTOREPORTAGE


Den sydtyske Albstadt som ligger i Schwarzwald er endnu engang vært for en afdeling af UCI's mountainbike World Cup. For 4. år i træk camperer mountainbike-cirkusset forstaden Teilfingen til et omfattende sportsevent. Allerede fredag er fremtidens mountainbike-stjerner ude og prøve kræfter med terrænet.

Mountainbike-cirkusset er delt op i to del: UCI Elite Teams og UCI Teams/landshold. UCI Elite holdene har et ekslusivt område til deres store trucks med tilbehør. Hele tre AimHigh-ryttere har holder til i dette forjættede land: Annika Langvad, Simon Andreassen hos Specialized og Sebastian Fini hos Brentjens MTB Team. Oftest kan ryttere og ansatte tilbringe hele dagen i deres pit hvor de ofte spiser frokost og slapper af mens mekanikerne ordner cykler før og efter træning.

De mindre hold kæmper om de gode pladser rundt om i den lille Albstadt bydel, Teilfingen. Her har landsholdet fundet en god plads på supermarkedets parkering der støder op til eliteholdenes område. Nemt og bekvemt men det kræver at man ankommer til pladsen tidligt på dagen. Alexander Laugesens hold, Olympia Polimedical, har fundet en ledig plads lidt længere væk. Med lidt held får de lov at blive holdende henover weekenden

Ind mellem træningsomgangene er der tid til at lege med nyt udstyr. Hvis du er én af dem der svor aldrig at hoppe på 29" bølgen er der nok en god chance for at du ikke bryder dig om E-bikes. Men når big S beslutter sig for at hoppe med på en trend er det nok mere end lige præcis dét. Simon Andreassen og vinderen af den første U23 World Cup i år, Sam gaze, så ud til at more sig med den nye specialized Levo 6fattie. El-motor OG semi-fatbike i én. Verden er af lave!

Annika Langvad måtte også en tur på E-biken. Sebastian fini så ikke helt overbevist ud, men smilet på Langvad var ikke til at tage fejl af da hun først havde opdaget hvordan man slog motoren til.

Hvis motoren er lydløs kan man blive nødt til selv at supplere!

Men der er mere end leg på programmet. Ruten der hele ugen har været forræderisk glat og våd begynder langsomt tørre ud under den varme sol i det sydtyske. Annika fik kørt sine sidste træningsomgange med Christoph Sauser og alle linier ligger klar til søndagens løb.Med en sejr i første afdeling kan Annika ikke blot iklæde sig førertrøjen, men kan tilføje et World Cup startnummer med et 1-tal på til bunken derhjemme.

Med nummerpladen 1 følger andre forpligtigelser til World Cup-løb. Her er Annika ved at blive filmet til Redbull.tv så de kan sige noget klogt om hende under optakten til søndagens løb. Det er en fin balancegang at kunne håndtere de mange efterspørgsler der kommer med det niveau Annika kører på. Ikke helt tilfældigt valgte hun at ankomme til Albstadt så sent som fredag. Men når man har kørt løb på ruten de sidste 6 seks år ved man nok hvad der venter

Simon Andreassen var ikke til start i første afdeling men ligger så højt på verdensranglisten at han er første rytter seedet udenfor top-16 i World Cuppen som optager de første startrækker. Simon er dermed førstevælger i 3. række

I herrernes løb ville man være godt dum hvis man spillede mod denne cykel som vinder. Nino Schurter er "the man to beat". Og spørgsmålet er om han bliver mindre synlig af en camouflage udgave af sin Scott eller om den guld-anodiserede SRAM kasette med en 50'er tand øverst er til at overse

Intet bliver overladt til tilfældighederne når det gælder udstyret. Her er Annika i snak med sin mekaniker, Jumaji, og en af udviklerne fra Specialized. Vi har fået mundkurv på, men nyt grej bliver testet i forbindelse med weekendens World Cup.

Jumanji, med det borgelige navn Holger, er mekaniker for Annika, Simon og Jaroslav Kulhavy. Hvor mange mekanikere kan mon prale af at skrue for et samlet antal VM-titler på 9 samt en Olympisk titel? Jumanji er én af de centrale figurer på Specialized og ankom til holdet samtidig med Annika. Den professionalisme, ro og sikkerhed han udgør er helt central for at rytterne aldrig behøver bekymre sig om hvorvidt deres udstyr er i orden. Hvis mekanikere kunne have regnbuestriber på trøjen ville Jumanji være én af de mekanikere der havde sådan en trøje.

Landsholdet er også til start. Med Annika, Sebastian, Simon og Niels Rasmussen ude på prof-hold er Anders Bregnhøj og Jonas Lindberg to af de centrale figurer i den rød/hvide-trøje

Og i den forbindelse skal vi bestemt ikke glemme HMTBK-pigerne! Malene Degn var første dansker i kamp og kunne slukke sin Garmin efter godt halvanden times løb og en 13. plads. Mon ikke vi i løbet af sæsonen ser Malene finde nogle af de 7m 44sek op til Sin Frey der vandt damernes U23-løb?

Caroline Bohé er en ung fremadstormende komet i den danske mtb-verden. Med en bronze-medalje til EM og en aggressiv kørestil er Caroline én man skal holde øje med fremover. I dag blev det ikke til en skamleplads men unge Bohé var stadig med fremme i løbet hvilket lover godt for resten af sæsonen.

I morgen ventes bakkerne at blive fyldt med mange tusinde tilskuere og vejret ser ud til at holde tørt. Vi vender naturligvis tilbage med en del II fra søndagens finale!

Featured Posts