October 6, 2016

October 6, 2016

Please reload

Recent Posts

NYT SAMARBEJDE

March 9, 2016

1/4
Please reload

Featured Posts

WORLD CUP MTB ALBSTADT - EN FOTOREPORTAGE

May 21, 2016

 

Den sydtyske Albstadt som ligger i Schwarzwald er endnu engang vært for en afdeling af UCI's mountainbike World Cup. For 4. år i træk camperer mountainbike-cirkusset forstaden Teilfingen til et omfattende sportsevent. Allerede fredag er fremtidens mountainbike-stjerner ude og prøve kræfter med terrænet.

 

 

 

 Mountainbike-cirkusset er delt op i to del: UCI Elite Teams og UCI Teams/landshold. UCI Elite holdene har et ekslusivt område til deres store trucks med tilbehør. Hele tre AimHigh-ryttere har holder til i dette forjættede land: Annika Langvad, Simon Andreassen hos Specialized og Sebastian Fini hos Brentjens MTB Team. Oftest kan ryttere og ansatte tilbringe hele dagen i deres pit hvor de ofte spiser frokost og slapper af mens mekanikerne ordner cykler før og efter træning.

 

 

 De mindre hold kæmper om de gode pladser rundt om i den lille Albstadt bydel, Teilfingen. Her har landsholdet fundet en god plads på supermarkedets parkering der støder op til eliteholdenes område. Nemt og bekvemt men det kræver at man ankommer til pladsen tidligt på dagen. Alexander Laugesens hold, Olympia Polimedical, har fundet en ledig plads lidt længere væk. Med lidt held får de lov at blive holdende henover weekenden

 

 

 Ind mellem træningsomgangene er der tid til at lege med nyt udstyr. Hvis du er én af dem der svor aldrig at hoppe på 29" bølgen er der nok en god chance for at du ikke bryder dig om E-bikes. Men når big S beslutter sig for at hoppe med på en trend er det nok mere end lige præcis dét. Simon Andreassen og vinderen af den første U23 World Cup i år, Sam gaze, så ud til at more sig med den nye specialized Levo 6fattie. El-motor OG semi-fatbike i én. Verden er af lave!

 

 

 

Annika Langvad måtte også en tur på E-biken. Sebastian fini så ikke helt overbevist ud, men smilet på Langvad var ikke til at tage fejl af da hun først havde opdaget hvordan man slog motoren til. 

 

 Hvis motoren er lydløs kan man blive nødt til selv at supplere!

 

 

 

Men der er mere end leg på programmet. Ruten der hele ugen har været forræderisk glat og våd begynder langsomt tørre ud under den varme sol i det sydtyske. Annika fik kørt sine sidste træningsomgange med Christoph Sauser og alle linier ligger klar til søndagens løb.Med en sejr i første afdeling kan Annika ikke blot iklæde sig førertrøjen, men kan tilføje et World Cup startnummer med et 1-tal på til bunken derhjemme.

Med nummerpladen 1 følger andre forpligtigelser til World Cup-løb. Her er Annika ved at blive filmet til Redbull.tv så de kan sige noget klogt om hende under optakten til søndagens løb. Det er en fin balancegang at kunne håndtere de mange efterspørgsler der kommer med det niveau Annika kører på. Ikke helt tilfældigt valgte hun at ankomme til Albstadt så sent som fredag. Men når man har kørt løb på ruten de sidste 6 seks år ved man nok hvad der venter