October 6, 2016

October 6, 2016

Please reload

Recent Posts

NYT SAMARBEJDE

March 9, 2016

1/4
Please reload

Featured Posts

BLIVER DU BEDRE PÅ CYKLEN AF YOGA

April 11, 2016

 

 

Flere studier har vist at det er muligt at sænke sin ventilation (vejrtrækning) i hvile efter længere tids dyrkelse af yoga med fokus på at kontrollere sin vejrtrækning (pranayama). Den samme effekt, en reduceret hvile-ventilation, ses ofte hos veltrænede atleter. Det er derfor nærliggende at spekulere om hvorvidt yoga kan påvirke udholdenheds-prægede præstationer gennem denne eller andre effekter.

 

En gruppe forskere i Zürich har undersøgt forskellen på erfarne yoga-udøvere og en gruppe med et identisk aktivitetsniveau der ikke dyrkede yoga.

 

Ganske som forventet havde yoga-udøverne en lavere ventilation i hvile. Som forskerne hypotetiserede kan man forbedre sin vejrtrækning i hvile ved at dyrke yoga. Derefter målte forskerne de to gruppers VO2max (kondital) på ergometercykel,  men fandt ingen forskelle mellem de to grupper. Altså har yoga ingen effekt på den maksimale aerobe arbejdeskapacitet.

Endeligt blev deltagerne i de to grupper sat til at køre en enkeltstarts-lignende test ved 85% af deres VO2max i sin lang tid som de kunne. En såkaldt tid-til-udmattelse test. Heller ikke her fandt forskerne nogen forskel på de to grupper. Hverken på ventilationen eller præstationen i sig selv.

 

Forskerne konkluderede derfor at længere tids dyrkelse af yoga ikke har nogen gavnlig effekt på helkropsarbejde som cykling.

 

Har du lyst til at dykke helt ned i studiet kan du finde artiklen her  

Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Black Instagram Icon

AimHigh - Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund - aimhigh@aimhigh.dk - 20420462