KVINDE - TRÆN DINE BLODKAR YNGRE

Indenfor stort set samtlige udholdenhedsdiscipliner er der blandt forskere og trænere bred enighed om, at højintens intervaltræning er en yderst effektiv præstationsoptimerende metode. Men for mange er målet med sved, ømme muskler og træning ikke præstationsoptimering og hurtigere tider i Berlin Marathon, men i stedet en forbedret sundhed og velvære.

Et stort dansk studie (Copenhagen Women Study), som netop er afsluttet, har siden 2013 undersøgt, hvordan højintens intervaltræning påvirker en lang række sundhedsparametre hos utrænede midaldrende præ- og postmenopausale (før og efter overgangsalder) danske kvinder. AimHigh's Mads Bernhard var en del af teamet bag denne forskning og interesserede sig især for, hvordan kvindernes blodkar og generelle vaskulære sundhed responderede på denne træning.

Mads Bernhard, Cand. Scient Humanfysiologi:

Meget tyder på, at midaldrende kvinder som et resultat af stigende alder og i særdeleshed overgangsalderen har en forringet karsundhed, hvilket desværre associeres med bl.a. en øget risiko for udvikling af hjertekarsygdomme. Men det som vores forskning viser er, at allerede efter 3 måneders højintens træning, er der målbare forbedringer af kvindernes vaskulære sundhed. Og sammenligner vi vores resultater med andre studier på området tyder det på, at højintens træning er mere effektivt end moderat træning, hvis man gerne vil opnå en forbedret sundhedstilstand. Jeg er derfor af den overbevisning, at rigtig mange "almindelige" mennesker, både mænd og kvinder, vil have stor gavn af intervaltræning.

I AimHigh interesserer vi os for watt, pulszoner og medaljer. Men vi interesserer os i høj grad også for, hvilke sundhedsfremmende effekter der er af en sund og aktiv livsstil.

Datoer for kvindetræning 2016 er:

12/4, 27/4, 9/5, 26/5, 8/6 og 20/6.

Featured Posts