NIELS RASMUSSEN PÅ NYT HOLD


Mountainbike VM-sølv og EM-bronzevinder Niels Rasmussen bliver professionel fra årskiftet hos hollandske Habitat MTB Team. Dermed når antallet af nyprofesionelle danske mountainbikere fra årskiftet op på tre ryttere, der sammen med verdensstjernen Annika Langvad er det højeste i mange år. Ikke siden 90’erne hvor Danmark var en regulær magtfaktor i international mountainbike, anført af den 4-dobbelte verdensmester (3x MTB, 1x cykelcross) Henrik Djernis, har antallet af danskere på de såkaldte UCI MTB Elite Teams været oppe på fire ryttere. Kontakten til det hollandske hold blev skabt i efteråret på Niels Rasmussens eget initiativ: ”Mit mål for denne sæson var at komme tilbage til et niveau hvor jeg mener jeg høre til, samt at det forhåbentligvis skulle lede til en professionel kontrakt til 2016 sæsonen. Jeg tog derfor på eget initiativ kontakt til Habitat MTB Team og kom efterfølgende i dialog med dem. Jeg ser dem som et stabilt og rigtig godt sted for mig at fortsætte min udvikling. Jeg er rigtig glad for at de tror på mig som rytter og jeg glæder mig til at bevise hvad jeg er i stand til i den kommende sæson”.

”Jeg glæder mig helt vildt til næste sæson. Det er et kæmpe boost at få kontrakt som et hold med Habitat MTB Team. 2016 sæsonen kan ikke begynde hurtigt nok” udtaler Niels Rasmussen fra Holland hvor han er er samlet med sit nye hold og har underskrevet kontrakten for den kommende sæson. ”De sidste sæsoner er ikke gået helt som jeg havde forestillet mig. Jeg har været plaget af flere skader som har gjort det svært at holde fast i det niveau jeg synes jeg havde bygget op. I år har formen momentvis været der, bl. a. ved DM hvor jeg vandt bronze og sidst ved VM til stafetten hvor det blev til sølv”. Om perspektiverne for den kommende sæson og betydningen af at køre for et professionelt hold siger Niels: ”Udover et kæmpe boost for motivationen og selvtilliden betyder det pludselig at jeg har et setup der giver mig mulighed for at bruge endnu mere energi på det væsentlige: at træne og køre cykelløb. Holdet består af folk der har været i gamet længe og det bliver vildt fedt at være i nogle professionelle rammer.”

Habitat MTB Team kører for ”Habitat for Humanity”, en non-profit velgørenhedsorganisation der arbejder for at skabe huse og ordentlige levevilkår for fattige og hjemløse rundt om i verden. Læs mere om teamet på http://www.habitatmountainbiketeam.com/

Featured Posts
Recent Posts